www.careerjet.gr

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Προτεινόμενες

Πληροφορίες

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) παρέχουν στους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Γερμανία
PrintEmailBack

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Φίλες και φίλοι,

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) παρέχουν στους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης στις άλλες χώρες της ΕΕ. Πολλοί Έλληνες κάνοντας χρήση αυτού του δικαιώματος, μεταναστεύουν τα τελευταία χρόνια μόνοι τους ή με τα μέλη της οικογένειάς τους, αναζητώντας εργασία στην Γερμανία.

Η εγκατάσταση σε μια ξένη χώρα δημιουργεί πολλά προβλήματα. Η πείρα έχει δείξει ότι πολλά από αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν ευκολότερα, όταν ο μετανάστης πριν από τη μετακίνησή του στη Γερμανία έχει ενημερωθεί σωστά σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στο να βρει κατάλληλη κατοικία και όταν γνωρίζει τις προϋποθέσεις της νόμιμης παραμονής και τα δικαιώματά του σχετικά με τις κοινωνικές παροχές (επιδόματα ανεργίας, ασθενείας κ.λ.π.), την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα σχολικά προβλήματα.

Με το πληροφοριακό αυτό δελτίο θέλουμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους, κυρίως νέους μετανάστες, πριν κάνουν το μεγάλο βήμα της μετανάστευσης.

Η επιλογή των θεμάτων έγινε με βάση τις εμπειρίες των Ελλήνων Κοινωνικών Λειτουργών του ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ όπως διαπιστώνονται και αντιμετωπίζονται καθημερινά στην πράξη.

Φιλικά

Prof. Dr. Walther Specht
(Διοικητής)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Σελίδες μας

Με άλλη ματιά